TAULA REDONA JOGUETS SEXISTES
Els joguets al punt de mira
Ajuntament i alumnes de l’IES de l’Eliana participen en una taula redona on parlen de l’ús sexista dels joguets i presenten «Desaprén«
L’Ajuntament de l’Eliana, a través de l’àrea d’Igualtat, al costat del grup d’alumnes #Desaprén de l’IES de l’Eliana, ha llançat una campanya sobre joguets i sexisme amb l’objectiu de «desaprendre» i sensibilitzar a xicotets i majors de la importància que xiquets i xiquetes juguen i se socialitzen a través del joc.
Així, per encetar aquesta campanya en què porten treballant des de setembre, els alumnes de Batxillerat de l’IES de l’Eliana i altres membres de l’entorn local han participat aquest dijous en una taula redona sobre «Joguets Sexistes».
La sala d’actes de l’Escola per a Persones Adultes (EPA) de l’Eliana ha acollit un acte on han pogut debatre aquests conceptes des d’una perspectiva artística, educativa, pedagògica, publicitària i per descomptat, de gènere.
Aquesta taula ha comptat amb la participació del grup «Desaprén» de l’IES de l’Eliana, un grup d’uns 40 alumnes que porten treballant durant tot el trimestre en accions que promouen la igualtat amb interés en els temes de gènere i LGTBIQfobia. A més també han intervingut Ana Isabel Hernández i José Carlos Soto del Projecte Marsupio, un projecte sociocultural i educatiu on diferents professionals ofereixen teràpies a través del joc i de l’art. També ha estat a la taula Judith Coll, graduada en Belles arts i especialitzada en conservació i restauració de béns culturals, així com la Regidora d’Igualtat, Isabel Montaner.
Aquesta activitat busca mostrar i visibilitzar el sexisme dels joguets a estudiants de Batxillerat de l’IES de l’Eliana, però també vol servir com a eina instructiva per als pares i mares, que puguen assimilar aquests conceptes i aplicar-los a l’hora de regalar, ja no solament en aquestes dates nadalenques, sinó per a qualsevol altra ocasió que es presente.
Campanya de cartelleria
Però «Desaprén» no es quedarà sols en aquesta taula redona, i és que des de hui a l’Eliana llueixen diversos cartells que inciten a la reflexió amb missatges com «l’ús sexista dels joguets perjudica greument la convivència» o «els joguets infantils no tenen gènere».
Amb aquests cartells es vol derrocar l’estereotip que encara la publicitat segueix perpetuant que les xiquetes juguen amb nines i els xiquets amb cotxes de carreres.
Molts d’aquests cartells conviden al receptor, siguen pares, mares, avis o àvies, i fins i tot xiquets i xiquetes a jugar i triar els seus joguets amb llibertat, ja que el joc és la millor eina de socialització i creació d’identitat que es genera en aqueixes edats tan primerenques.