Maria Pons Albert, premi Concepción Medina al millor expedient femení de Mestra d’Educació Primària
La recentment graduada Maria Pons Albert ha rebut el premi Concepción Medina García al millor expedient femení del Grau de Mestra d’Educació Primària. El guardó, concedit per la Fundació Ana Díaz Medina a la dona amb millor expedient en aquest grau de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, està dotat amb 6.000 euros. Enguany s’ha celebrat la segona edició.
Així ho ha indicat la entitat a un comunicat en que ha puntualitzat que el prem és tot un símbol al reconeixement de la labor de les mestres, a la seua excel·lència i la seua tenacitat, qualitats de Concepción Medina García que van fer possible que assolira la condició necessària per a l’exercici de la seua professió.
Nascuda a l’Eliana en 1994, Maria cursà els seus primers estudis al Col·legi Públic Verge del Carme de l’Eliana i els va continuar a l’Institut d’Ensenyament Secundari L’Eliana, on va concloure el batxillerat l’any 2012, amb la qualificació de matrícula d’honor. En el curs 2012-2013 va accedir als estudis universitaris de la seua preferència, el Grau de Mestra en Educació Primària, a la Facultat de Magisteri de el Universitat de València, on es va graduar amb el millor expedient de l’any (curs 2015-2016) el passat mes de juliol.
A Maria Pons li agrada destacar la seua estada de cinc mesos a Noruega, a la University College of Southeast of Norway, Campus Vestfold, amb la beca Erasmus. També ha estat participant al CEIP Pare Català com a voluntària per a recolzar estudiants amb risc d’exclusió social. Té estudis de música i toca el piano i la guitarra. Actualment es troba realitzant estudis de Máster d’Ensenyament d’Anglès com a segona llengua.
PREMI CONCEPCIÓN MEDINA
El guardó porta el nom de qui va ser mestra durant la II República, Concepción Medina García. Va estudiar Magisteri entre 1930 i 1934 a València, i posteriorment va ampliar els seus estudis superiors a Madrid, sempre amb excel·lents qualificacions. Malgrat les seues bones qualitats i demostrada capacitat, li van impedir l’exercici del magisteri, com a tants i tantes mestres de l’època, per ser considerada desafecta segons la normativa depuradora franquista: va ser separada de l’exercici docent per la Comissió Depuradora de Madrid el 28 d’abril de 1941, amb suspensió d’ocupació i sou, i inhabilitada per al càrrec sense ni tan sols necessitar constància de declaració alguna sobre la seua desafecció. No obstant això, malgrat la inhabilitació per exercir el magisteri en centres estatals, va seguir exercint la seua tasca docent fent classes particulars.